Drogba keert voor één seizoen terug op Stamford Bridge

25 juli 2014, 18:19   Bijgewerkt: 25 juli 2014, 18:30

Chelsea heeft opmerkelijke zaken gedaan op de transfermarkt. Didier Drogba, die in het verleden furore maakte in het shirt van The Blues, keert terug op Stamford Bridge. De Londense club heeft via de officiële kanalen bevestigd dat de 36-jarige Ivoriaanse spits een verbintenis voor één jaar heeft getekend.

Toen Drogba afgelopen seizoen met Galatasaray op bezoek ging bij Chelsea, in het kader van de Champions League, werd duidelijk dat hij nog steeds op handen gedragen werd in Londen. Op de clubwebsite geeft Chelsea dan ook aan de geroutineerde spits geen introductie behoeft. Drogba vertrok in 2012 uit Londen, nadat hij in 341 optredens maar liefst 157 doelpunten had gemaakt in het shirt van de Premier League-club. Hij bezet de vierde plaats op de lijst van all-time topscorers van Chelsea.

"Het was een makkelijk besluit. Ik kon deze kans niet laten liggen", zegt Drogba over zijn terugkeer op Stamford Bridge. "Iedereen weet dat ik een speciale relatie onderhoud met deze club. Het heeft altijd al als mijn thuis gevoeld. Mijn wens is nog altijd om te winnen. Ik kijk er naar uit om het team te helpen en heb veel zin in dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière."

Mourinho vindt het mooi dat hij weer herenigd wordt met de ervaren spits: "Hij komt naar ons toe, omdat hij een van de beste spitsen in Europa is. Ik weet hoe hij als persoon in elkaar steekt en weet dat hij hier niet terugkomt met de gedachte dat hij onder alle omstandigheden beschermt wordt door zijn persoonlijke historie bij de club. Hij komt hier met de mentaliteit om nog meer historie te schrijven."

Drogba speelde al acht seizoenen in het shirt van Chelsea, waar hij met 34 doelpunten topscorer is in Europese competities en ook in de boeken staat met negen treffers in diverse finales. De spits uit Ivoorkust won drie Premier League-titels, vier keer de FA Cup, twee keer de League Cup en bovendien de Champions League met de Londense club. Nadat hij in 2012 uit Engeland vertrok, speelde hij bij het Chinese Shanghai Shenhua en Galatasaray.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen