Manchester United laat geflopte Bebé naar Benfica gaan

25 juli 2014, 20:59

Manchester United heeft Tiago Manuel Dias Correia, beter bekend als Bebé, weten te slijten. De 24-jarige vleugelaanvaller gaat aan de slag bij Benfica, dat hem een vierjarige verbintenis heeft laten ondertekenen. Beide clubs hebben de transfer via de officiële kanalen aangekondigd.

United haalde Bebé in 2010 voor een slordige negen miljoen euro over van Vitória de Guimarães. De verwachtingen rondom het talent waren hooggespannen, maar deze kon de flankspeler niet waarmaken. In totaal speelde hij zeven officiële wedstrijden voor The Mancunians, waarvoor hij tweemaal trefzeker was.

Bebé kon zijn potentie ook niet bevestigen in huurperiodes bij Besiktas en Rio Ave. In huurdienst van Paços de Ferreira deed hij wel van zich spreken. Hij maakte er het afgelopen seizoen veertien treffers in 39 duels. Ondanks deze prestatie zag Louis van Gaal, de kersverse manager van United, geen toekomst voor Bebé weggelegd op Old Trafford.

De club uit Manchester kan in totaal 3 miljoen euro verdienen aan de transfer van de vleugelaanvaller. Het heeft ook recht op de helft van de transfersom, bij een doorverkoop van Bebé.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen