Vitesse-aanwinst Dauda doet het rustig aan: "Logisch"

25 juli 2014, 20:33

Abiola Dauda werd deze week gepresenteerd als zomeraanwinst van Vitesse. De aanvaller verscheen vrijdag voor het eerst op het trainingsveld van de Arnhemmers, die zaterdag vriendschappelijk tegen het Spaanse Levante UD spelen.

Nadat Dauda samen met de Braziliaan Wallace, een andere zomerse versterking van Vitesse, een training met de fysiotherapeut en conditietrainer had afgewerkt, hield de aanvaller het voor gezien. "De groep is vijf weken verder dan dat ik ben. Ik heb een blessure gehad en de laatste weken niet heel veel gedaan. Ik heb geen pijn meer, maar doordat ik een achterstand heb, is het beter om rustig te beginnen. Dat lijkt mij ook logisch", legt Dauda uit.

De Nigeriaan denkt dan ook dat hij niet in actie zal komen tegen Levante. "Het belangrijkste is dat ik de komende tijd volledig fit word in de trainingen en dan komen de wedstrijden vanzelf. Ik kijk er wel naar uit om in de Eredivisie uit te komen. Het is een mooie competitie waarin veel ploegen willen voetballen. Ik hoop dat ik daarin van waarde kan zijn voor Vitesse. Het kan interessant worden", stelt Dauda.

Alexander Büttner was overigens te gast bij de training van Vitesse. Hij werd door Dinamo Moskou weggehaald bij Manchester United. "Het gaat goed met me. De afgelopen periode zaten we op trainingskamp in Oostenrijk. Het is pittig hoor, maar we hebben een goede groep. Gisteren speelden we een oefenduel tegen Udinese, die wonnen we met 3-2. Daarin speelde ik de volle negentig minuten. Morgen vlieg ik naar Moskou", sprak Büttner.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen