PEC Zwolle sluit voorbereiding wederom ongeslagen af

25 juli 2014, 21:08

PEC Zwolle is er wederom in geslaagd om de voorbereiding zonder nederlaag af te sluiten. Vrijdagavond won de equipe van trainer Ron Jans van Hannover 96. De nummer elf uit de Eredivisie zegevierde met 2-1 over de nummer tien uit de Bundesliga.

De Blauwvingers kwamen matig uit de startblokken. Na negen minuten spelen schoot Joselu de Duitsers op een 1-0 voorsprong uit een indraaiende vrije trap. PEC Zwolle liet zich niet van de wijs brengen en herstelde het evenwicht via Mustafa Saymak, die een prachtige assist van Thanasis Karagounis beheerst afrondde. Op slag van rust bepaalde zomeraanwinst Ben Rienstra de eindstand op 2-1.

Derhalve begint PEC Zwolle met een goed gevoel aan het nieuwe seizoen. Deze trapt de bekerwinnaar af tegen Ajax, in het kader van de Johan Cruijff schaal. Deze confrontatie vindt op zondag 3 augustus plaats in de Amsterdam ArenA. De Zwollenaren beginnen aan het Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

PEC Zwolle kruiste in een eerder stadium van de voorbereiding op het nieuwe seizoen de degens met Olympia'28 (13-0), Selectie Meppel (10-1), Selectie Kampen (18-0), Sparta (2-1), Royal Mouscron Péruwelz (1-1) en PAOK Saloniki (2-1).