Mourinho snapt Man United niet: "Verhoudingen scheef"

26 juli 2014, 12:37

José Mourinho vindt het onbegrijpelijk dat Manchester United 37 miljoen euro heeft betaald voor Luke Shaw.  De 19-jarige verdediger is overgekomen van Southampton en ontvangt bij zijn nieuwe club een salaris van 164.000 euro per week. Mourinho stelt dat de verhoudingen in de kleedkamer scheef komen te liggen.

"Als wij dat doen, zijn we dood", vertelt Mourinho in de Britse pers. "Met het oog op Financial Fair Play brengen we dan onze stabiliteit in gevaar en ook de verhoudingen in de kleedkamer zouden dan scheef komen te liggen. Als je zoveel betaalt voor een 19-jarig kind, dan komen er de volgende dag andere spelers bij je aan de deur kloppen. Dan zeggen ze: 'Ik heb 200 wedstrijden voor deze club gespeeld en diverse prijzen gewonnen. Hoe kan het dat een 19-jarig meer geld krijgt dan ik?' De balans is dan volledig zoek."

De Portugese coach van Chelsea vindt Shaw wel een uitstekende speler en had ook interesse in het talent. "Maar ik wilde niet toestaan dat we zo veel zouden betalen. Ik uit nu geen kritiek op een club die dat wel doet, ze mogen betalen wat ze willen, maar ik zeg alleen dat bij onze club zoiets heel negatief zou uitpakken." Mourinho hengelde Filipe Luis binnen als nieuwe linksback. Hij komt over van Atlético Madrid. "Die was veel goedkoper", aldus de manager.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen