Van Gaal met United ook te sterk voor AS Roma

Ger
27 juli 2014, 00:22   Bijgewerkt: 27 juli 2014, 12:17

Louis van Gaal heeft ook zijn tweede wedstrijd als manager van Manchester United gewonnen. De Engelse topclub was in Denver in een vriendschappelijk duel met 3-2 te sterk voor AS Roma. Eerder deze week had United al gehakt gemaakt van Los Angeles Galaxy (7-0).

De werkgever van de nog ontbrekende Robin van Persie beleefde een zeer productieve slotfase van de eerste helft, waarin liefst drie keer het net werd gevonden. In de 36ste minuut kwam United op voorsprong door een prachtige uithaal van Wayne Rooney. Op aangeven van de Engelsman tekende Juan Mata vlak daarna voor de 2-0. Door een overtreding van Urby Emanuelson op Danny Welbeck kreeg United op slag van rust een penalty. Het presentje werd door Rooney uitgepakt: 3-0.

Roma werkte een deel van die achterstand in de tweede helft weg. De 3-1 van Miralem Pjanic was een plaatje. De middenvelder schoot de bal vanaf eigen helft in het doel van United. Vlak voor tijd tekende Francesco Totti vanaf de strafschopstip voor de 3-2. Woensdag is Internationale de volgende opponent van United.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!