'Back' Kruiswijk: "Ben niet de snelste, maar ook niet traag"

27 juli 2014, 09:20

Na het vertrek van Patrick van Aanholt lijkt Arnold Kruiswijk de nieuwe linksback van Vitesse te worden. Een opvallende keus van trainer Peter Bosz, want de routinier speelde het grootste gedeelte van zijn carrière centraal achterin. Maar op links spelen vindt hij ook prima, laat Kruiswijk weten bij Omroep Gelderland.

"Linksback is niet helemaal vreemd voor mij. Ook bij Heerenveen heb ik daar een periode gespeeld. Maar ik ben van nature niet een speler die er overheen komt en voorzetten geeft. Alleen dat zal in dit systeem van Vitesse af en toe wel gevraagd worden en dan moet ik dat wel doen." Hij is een heel ander type dan de dynamische Van Aanholt. Kruiswijk (29) staat bijvoorbeeld niet bepaald bekend om zijn snelheid. "Ik ben niet de snelste, maar zeker ook niet traag", stelt de verdediger. "Ik moet het vooral hebben van mijn inzicht en het goed opstellen."

Met Kruiswijk in de ploeg speelde Vitesse zaterdag 1-1 gelijk tegen Levante. Een redelijk resultaat, vindt hij. "Ik vond ons in de eerste helft heel aardig spelen, maar we hebben denk ik te weinig gecreëerd. Zij hielden het compact en klein. Tegelijkertijd is het ook een serieuze tegenstander en ik denk dat we met dit resultaat tevreden moeten zijn. Gelukkig viel de 1-1 nog, dat geeft je dan wel weer een goed gevoel en daar gaat het om."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen