Sporting maat te groot voor Utrecht: "Dat kun je wel stellen, ja"

27 juli 2014, 14:28

FC Utrecht kreeg zaterdag een draai om de oren van Sporting. De Portugese topclub was in een oefenwedstrijd met 3-0 te sterk voor de ploeg van coach Rob Alflen. Geen schande, vindt de trainer.

Sporting is simpelweg een maat te groot voor zijn club, zegt Alflen op de website van FC Utrecht. "Ja, dat kun je wel stellen. Sporting heeft alleen maar goede voetballers. Veel topspelers. Ze weten allemaal hoe ze om moeten gaan met een tegenstander die druk zet. Ze kunnen ook stuk voor stuk onder de druk uit voetballen. Dat hebben we vandaag wel kunnen zien. Daarbij zetten ze zelf ook veel druk op ons. In de eerste opbouw deden we het  daardoor vandaag niet goed, los van het feit dat Sporting gewoon een heel goede ploeg heeft."

FC Utrecht keek tegen Sporting, vorig seizoen tweede in Portugal, na een half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Daarna ging het beter, vindt Alflen. "In de tweede helft hebben we aardig meegedaan. Welke specifieke dingen we uit deze wedstrijd gaan meenemen, bepalen we nadat we de beelden hebben teruggekeken."

Tegen Sporting stonden nieuwelingen Ramon Leeuwin, Christian Kum, Anouar Kali en Danny Verbeek in de basis bij FC Utrecht. Een andere aanwinst, Nacer Barazite, kwam na rust in de ploeg voor Leon de Kogel.

Opstelling FC Utrecht tegen Sporting: Ruiter (59' Verhoeven), Cortie, Leeuwin (45' Van der Maarel), Kum, Markiet, Kali (45' Ayoub), Janssen (63' Diemers), Toornstra, De Kogel (45' Barazite), Verbeek (63' Sarota), Van Velzen (74' Quesada)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen