Uitblinkster Miedema bezorgt Vrouwen onder 19 EK-titel

27 juli 2014, 20:12   Bijgewerkt: 28 juli 2014, 12:10

Het Nederlandse vrouwenteam heeft voor het eerst in de historie beslag gelegd op Europese titel voor speelsters tot negentien jaar. In de Noorse hoofdstad Oslo versloeg Oranje de Spaanse leeftijdsgenoten met 1-0. Uitblinkster was opnieuw de pas 18-jarige Vivianne Miedema. De topscorer van Oranje (zes doelpunten) maakte in het Ullevaal-stadion het enige doelpunt van de wedstrijd.

De ploeg van trainer André Koolhof had het niet gemakkelijk tegen Spanje. De tegenstander had het leeuwendeel van het balbezit, maar kwam niet tot grote kansen. Nederland toonde zich daarentegen dodelijk effectief. Miedema werd halverwege de eerste helft net iets te veel vrijgelaten en liftte de bal van zo'n twintig meter over de Spaanse doelvrouw. De Drentse was daarmee opnieuw de matchwinner. De speelster van sc Heerenveen maakt na het EK de overstap naar Bayern München.

Omdat de Nederlandse verdediging opnieuw stond als een huis, werd de voorsprong - en daarmee de Europese titel - in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven.

Nederland reikte niet eerder tot de eindstrijd bij een EK. In 2010 was de halve finale het eindstation. Tegenstander Spanje had het toernooi al eens op zijn naam geschreven: in 2004.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen