Feyenoord legt WK-ganger Kongolo tot 2017 vast

28 juli 2014, 15:35

Feyenoord is erin geslaagd om Terence Kongolo langer vast te leggen. De jonge verdediger heeft maandag in de Kuip zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, tot de zomer van 2017. Kongolo beleefde vorig seizoen zijn doorbraak in Rotterdam-Zuid en behoorde tot de selectie van Oranje voor het WK.

De oude verbintenis van Kongolo in de Kuip liep nog één jaar door, tot medio 2015. Ondanks interesse van diverse buitenlandse clubs, waaronder VfB Stuttgart, sprak hij eerder al de intentie uit om bij te tekenen. "Ik zie dit contract als een mooie beloning. Ik heb er een heel goed gevoel over dat ik ook de komende jaren bij Feyenoord onder contract sta", zegt de tweevoudig Oranje-international op de website van zijn club. 

Kongolo denkt nog niet uitgeleerd te zijn bij Feyenoord. "Ik heb nog niet heel veel wedstrijden in het eerste elftal en in de Eredivisie achter mijn naam. Daarom denk ik dat het voor mijn ontwikkeling beter is als ik eerst nog een tijd bij Feyenoord speel. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik me bij deze club nog verder kan ontwikkelen."

Technisch directeur Martin van Geel is blij dat de linksbenige verdediger voor de club behouden blijft. "Terence is een fantastische speler met veel potentie. In mijn ogen neemt hij een verstandige beslissing door langer bij Feyenoord te blijven. Hij krijgt bij ons alle ruimte om zich verder te ontwikkelen. Vorig jaar heeft hij zich op uitstekende wijze bewezen, nu breekt er een nieuwe fase aan waarin er meer van hem verwacht wordt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Terence kan uitgroeien tot een nog belangrijkere speler voor Feyenoord."

Eerder dit jaar vertrok Rodney Kongolo, het jongere broertje van de 20-jarige Terence, wel bij Feyenoord. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen