Advocaat: "Zware groep, maar ik ben optimistisch"

28 juli 2014, 16:46

Dick Advocaat krijgt de taak om de nationale ploeg van Servië naar het EK 2016 te leiden. De 66-jarige Hagenaar, die vorige week een tweejarige verbintenis bij de Servische voetbalbond tekende, denkt dat het land veel potentie heeft en ziet zijn nieuwe uitdaging met vertrouwen tegemoet.

"Ik heb voor Servië gekozen, omdat ik denk dat we grote dingen kunnen presteren. We hebben belangrijke doelen voor de toekomst, te beginnen met het EK 2016", zegt de opvolger van Sinisa Mihajlovic op UEFA.com. Het is, na het Nederlandse elftal (tweemaal), België, Rusland, Zuid-Korea en De Verenigde Arabische Emiraten, de zevende klus als bondscoach voor Advocaat.

"We moeten hard werken om onze kwaliteiten op te bouwen en onze zwaktes te laten verdwijnen", vervolgt de coach, die afgelopen seizoen aan het roer stond bij AZ. "Ik heb gezien dat Servische spelers met veel passie voor het nationale elftal spelen en dat is goed. Onze kwalificatiegroep is zwaar, maar ik ben optimistisch", aldus Advocaat, die met Servië in een groep zit met Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië.

Advocaat is de vierde buitenlandse coach voor de Serviërs. Eerder stond Javier Clemente als buitenlander aan het bewind bij het land uit de Balkan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen