Twente verschalkt Sporting in vriendschappelijk duel

28 juli 2014, 21:06

FC Twente heeft maandag haar voorlaatste duel in de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen succesvol afgesloten. Het oefentreffen met Sporting Lissabon in Vriezenveen werd in een 2-0 overwinning omgezet door de equipe van coach Alfred Schreuder.

De Tukkers hadden slechts vier minuten nodig om de score te openen tegen de nummer twee van de Portugese Primeira Liga. Luc Castaignos knikte een voorzet van Youness Mokhtar tegen de touwen en bepaalde daarmee de ruststand op 1-0. In de tweede helft ontstond er meer ruimte voor Twente, nadat Maurício kon inrukken na zijn tweede gele kaart. De tweede prent ontving de verdediger voor een handsbal. Quincy Promes poeierde de ploeg uit Enschede in de slotfase van afstand nog naar een 2-0 zege.

Komende zaterdag staat het laatste oefenduel van de voorbereiding op het menu voor Twente. In de Grolsch Veste wordt dan tegen Borussia Mönchengladbach gespeeld.

Voor Sporting was het de eerste nederlaag in hun oefenprogramma. Onder meer FC Utrecht moest buigen voor de Portugezen, die met 0-3 wonnen van de Domstedelingen. De ploeg uit de Portugese hoofdstad won ook met 5-2 van Achilles'29.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen