Chigirinsky zet Vitesse voor lagere prijs in etalage

30 juli 2014, 08:43

Men moet er niet raar van opkijken als er binnenkort weer drastische veranderingen plaatsvinden bij Vitesse. Clubeigenaar Alexander Chigirinsky is momenteel met twee geïnteresseerde partijen in onderhandeling over een verkoop van de Arnhemse club, die volgens Londen voor een bedrag van 30 miljoen euro overgenomen kan worden. Dat meldt De Gelderlander.

Het totale aandelenpakket van Vitesse zou eerst 47 miljoen moeten kosten, maar deze prijs is dus met 17 miljoen euro gezakt. Tot de twee gegadigden om de club over te nemen behoort Merab Jordania, de vorige eigenaar, niet. Hoewel de Georgiër graag weer op het Arnhemse toneel verschijnt, zijn de financiële middelen van hem niet toereikend.

Het is al langer bekend dat Londen de club graag wil slijten, aangezien Vitesse op jaarbasis een verlies van een kleine 20 miljoen euro noteert. Om Vitesse nadrukkelijker te etaleren werd onlangs Truphone als nieuwe hoofdsponsor gestrikt.

Ondanks de berichten, weet de clubleiding van Vitesse niets over de plannen. "Volgens mij is dit een fabelverhaal", sprak Joost de Wit onlangs. De algemeen directeur is in de tussentijd niet van mening veranderd: "Ik sta er nu hetzelfde in als toen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen