Feyenoord gaat opgestreken miljoenen niet snel investeren

30 juli 2014, 09:04

Feyenoord hoorde de kassa de afgelopen weken flink rinkelen, dankzij de verkoop van Graziano Pellè (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Stefan de Vrij (Lazio). De Rotterdammers streken ongeveer 33 miljoen euro op door de uitgaande transfers, maar zullen het budget niet halsoverkop spenderen.

De inkomsten waren voor Feyenoord meer dan welkom, aangezien de club op financieel vlak veel moeite had om het hoofd boven water te houden. Met een verscherpt beleid, waarin ingezet werd op jeugd en gericht werd ingekocht, beleefde de Rotterdamse club een aardige opmars. Met coach Ronald Koeman aan het roer werd tot twee keer toe zelfs de Champions League-voorronde gehaald. Hierin speelt Feyenoord vanavond (woensdag) om 20.00 uur tegen Besiktas.

Ondanks de voorspoed en de financiële ruimte, wil Feyenoord niet afstappen van het huidige beleid.  "Zorgvuldigheid gaat voor snelheid. Mochten wij in de komende weken van plan zijn toch te gaan investeren, dan zullen we dat in jonge spelers doen die de ploeg beter maken en die in de toekomst een transfersom gaan opleveren", stelt algemeen directeur Eric Gudde in gesprek met de NOS.

"Voor de rest zullen we zeer zorgvuldig met ons geld omgaan. Dat betekent dat we de ploeg op onderdelen waar we dat niet met de jeugd kunnen doen, ook blijven versterken. Een voorbeeld is Khalid Boulahrouz. We mikken nadrukkelijk op transfervrije spelers die kwaliteit en ervaring met zich meebrengen", legt Gudde uit.

De Rotterdammers zijn nog altijd naarstig op zoek naar een nieuwe spits, die de taak krijgt om  Pellè te doen vergeten in De Kuip. Ook hier wil Feyenoord niet te diep voor in de buidel tasten. "Dat is de truc, ondanks de druk van de eerstvolgende wedstrijd. We moeten niet op basis van een nederlaag of een keer iets negatiefs van het beleid afwijken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen