Utrecht legt jonge Amerikaan voor vier seizoenen vast

30 juli 2014, 10:51

Het klinkt als een stripheld, maar Rubio Rubin is de nieuwe aanwinst van FC Utrecht. De jeugdinternational van de Verenigde Staten, die de afgelopen tijd al op proef was in de Domstad, heeft zich voor vier seizoenen verbonden aan Utrecht, dat de komst van de aanvaller via de officiële kanalen aangekondigd heeft.

De achttienjarige Rubin zal aanvankelijk aansluiten bij de Utrechtse beloften, maar moet op een gegeven moment de overstap naar de hoofdmacht maken. "Rubio is één van de grootste talenten van de Verenigde Staten. Dat hij enorm talentvol is, hadden wij al gezien tijdens de eerste training die hij op Sportcomplex Zoudenbalch afwerkte. Tijdens het vervolg van zijn stage bevestigde hij dat positieve beeld én ontstond een klik tussen de club en Rubio. Wij zien in hem een grote belofte voor de toekomst en het is ook daarom dat wij hem voor vier jaar hebben vastgelegd", stelt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff.

"Het voelt goed om vanaf nu, na een periode van trainen en het meespelen in oefenduels, in actie te komen mogen voor FC Utrecht in échte wedstrijden", zegt Rubin over zijn overstap. De Amerikaan komt niet alleen als spits, maar ook als aanvallende middenvelder uit de voeten. "FC Utrecht is een prachtige club. De mensen bij én ambities van FC Utrecht spreken mij zeer aan. Er was interesse van tal van clubs uit Europa, maar mij keuze voor FC Utrecht is een heel bewuste. Ik hoop zo snel mogelijk in Stadion Galgenwaard voor het fanatieke publiek van de club te mogen spelen in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen