'Utrecht komt er bekaaid vanaf inzake Vorm-transfer'

30 juli 2014, 13:26

FC Utrecht dacht de kassa te horen rinkelen, toen haar voormalig doelman Michel Vorm van Swansea City naar Tottenham Hotspur transfereerde. De Domstedelingen dreigen echter enkele miljoenen mis te lopen, vanwege bepaalde constructies in de transfer van de oud-goalie van Utrecht.

Utrecht bedong in 2011 bij de tranfer van Vorm naar Swansea een doorverkooppercentage van ruim dertig procent, waardoor de overstap van de sluitpost naar de Spurs zeer goed nieuws leek voor de Nederlandse club. Het lijkt echter tegen te vallen, aangezien er meerdere spelers betrokken werden bij de transfer. Ben Davies en Gylfi Sigurdsson speelden in een rol in de deal, waardoor de Londense club niet veel geld verschuldigd zou zijn aan Utrecht.

"We hopen deze week duidelijkheid te krijgen", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International. "Het is voor ons afwachten, je hoort en leest verschillende bedragen. Daarom rekenen we onszelf nog niet rijk. Michel is een van de betere keepers in de Premier League en had bij Swansea nog een verbintenis voor twee jaar. Die club zal hem zeker niet voor een fooi hebben laten gaan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen