Rutten zet Schaken rechts achterin tegen Besiktas

30 juli 2014, 19:10

Feyenoord-trainer Fred Rutten heeft voor de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas een verrassing uit de hoge hoed getoverd. Ruben Schaken staat opgesteld als rechtsback, Wesley Verhoek speelt voor hem als rechtsbuiten. Sven van Beek, Joris Mathijsen en Terence Kongolo vormen de rest van de defensie.

Kongolo, basisspeler tegen de Turken, sloot pas ruim een week geleden aan bij de selectie, nadat hij met Oranje deelgenomen had aan het WK in Brazilië. Hetzelfde gold voor Jordy Clasie, die ook in de basis staat tegen Besiktas. Lex Immers en Tonny Vilhena zijn de andere middenvelders. Op papier lijkt Feyenoord te spelen in een 4-3-3, met Schaken rechts achterin en Kongolo aan de andere kant. Mitchell te Vrede is de centrumspits.

Op de bank bij Feyenoord zit aanwinst Khalid Boulahrouz, hij kan maximaal één helft spelen. Ook doelman Warner Hahn moet op de reservebank plaatsnemen, hij lijkt de strijd met Erwin Mulder om een basisplek te hebben verloren. Ruud Vormer, in de voorbereiding vaak basiskracht, valt ook buiten het elftal. Hetzelfde geldt voor Rick Karsdorp, afkomstig uit de eigen jeugd. Hij leek een goede kans te maken op een basisplek.

Bij Besiktas begint spits Demba Ba, onlangs voor een miljoenenbedrag overgekomen van Chelsea, op de bank. Middenvelder Atiba Hutchinson, in het verleden actief voor PSV, verschijnt wel aan de aftrap in de Kuip.

De wedstrijd in de uitverkochte Kuip tussen Feyenoord en Besiktas begint om 20.00 uur.

Opstellingen

Feyenoord: Mulder; Schaken, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Verhoek, Te Vrede en Boëtius

Besiktas: Zengin; Kurtulus, Franco, Gülüm, Motta; Uysal, Hutchinson, Koyunlu, Ozyakup; Sahan, Pektemek

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen