Chelsea probleemloos langs Vitesse; Willem II onderuit

30 juli 2014, 21:25   Bijgewerkt: 30 juli 2014, 23:39

Vitesse is er woensdag niet aan te pas gekomen, in de oefenwedstrijd tegen Chelsea. Na een vroege 0-2 achterstand, verloren de Arnhemmers uiteindelijk met 1-3 in de eigen Gelredome.

Mohamed Salah zorgde op aangeven van Diego Costa al snel voor de voorsprong voor de bezoekers. Cesc Fabregas verdubbelde de score even later uit een vrije trap. In de tweede helft maakte oud-Vitessenaar Nemanja Matic er na een fout van Guram Kashia 3-0 van. Diego Costa was bij het derde doelpunt opnieuw de assistgever. In de slotfase tekende invaller Uros Djurdjevic voor de eretreffer namens Vitesse.

Marco van Ginkel startte als basisspeler tegen zijn oude ploeg en werd na ruim een uur vervangen. Een andere Nederlander bij Chelsea, verdediger Nathan Aké, kreeg in de tweede helft speeltijd. Vitesse-trainer Peter Bosz liet doelman Eloy Room aan het duel beginnen. De voormalig jeugdinternational werd halverwege vervangen door Piet Velthuizen.

Willem II leed woensdag eveneens een nederlaag. De Tilburgers kwamen tegen Saint-Etienne nog wel met 2-0 voor, maar verloren uiteindelijk met 2-5. De nieuwe spits van Willem II, de Israëliër Ben Sahar, tekende in het eerste kwartier voor beide Brabantse doelpunten.

Bij rust stond het alweer gelijk, waarna de Fransen in de tweede helft een maatje te groot bleken voor de promovendus. In een tijdsbestek van acht minuten scoorde de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 drie keer. In de slotfase kregen Willem II'ers Ricardo Ippel en trainer Jurgen Streppel de rode kaart wegens protesteren.