CL lijkt al onbereikbaar voor Feyenoord na nederlaag in Kuip

30 juli 2014, 21:55

Een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League is heel ver weg voor Feyenoord. De Rotterdammers verloren woensdag in de eigen Kuip met 1-2 van het Turkse Besiktas en staan daardoor, met de return in Istanbul voor de boeg, voor een loodzware en vrijwel onmogelijke opgave.

Weer dreigt Champions League-deelname zo uit te lopen op een kort, teleurstellend avontuur voor Feyenoord. Twee jaar geleden werd groot feest gevierd in Rotterdam-Zuid nadat de ploeg een plek in de voorronde van het miljoenenbal behaald had, maar bleek Dinamo Kiev daarin te sterk. Sparta Praag hield de Kuipbewoners daarna, tot overmaat van ramp, ook nog uit de Europa League.

Nu, twee jaar later, behoort eenzelfde scenario tot de mogelijkheden. Na de nederlaag in de Kuip heeft Feyenoord een wonder nodig om Besiktas uit te schakelen, zeker omdat de Rotterdammers amper een vuist konden maken. De voorhoede, met Wesley Verhoek als rechtsbuiten en Mitchell te Vrede op de plek van de vertrokken Graziano Pellè, was schotloos. Letterlijk, want pas na 42 minuten ondernam de thuisploeg een eerste doelpoging. Deze kwam op naam van linksbuiten Jean-Paul Boëtius, hij schoot een meter of twee naast.

Ook na rust bleek Feyenoord tandeloos en hoewel het meer dan bal had, bleek één Turkse uitbraak genoeg voor de genadeklap. Mathijsen zat mis, waarna Kerim Koyunlu vanaf de middenlijn kon oprukken richting het doel van Erwin Mulder. Zijn schot verdween via het been van invaller Khalid Boulahrouz tegen de touwen. Diep in blessuretijd kwam Feyenoord via een strafschop van Mitchell te Vrede nog wel terug tot 1-2, gegeven na een overtreding op invaller Elvis Manu, maar genoeg voor een goede uitgangspositie voor de return was het niet.

Door de nederlaag hoeft Feyenoord weinig illusies te koesteren. Met deze selectie, zonder de vertrokken Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Graziano Pellè, is het simpelweg niet opgewassen tegen Besiktas. Dat is de pijnlijke, maar duidelijke conclusie na negentig minuten voetballen tegen de nummer drie van Turkije. Feyenoord zal zich, als het tweeluik met Besiktas erop zit, moeten richten op de Europa League. De ploeg van de nieuwe coach Fred Rutten stroomt dan in de laatste voorronde in en dan moet de ploeg er staan, want een herhaling van het scenario van twee jaar geleden zou voor de trotse Rotterdammers een nachtmerrie zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen