Everton betaalt 35 miljoen en heeft Lukaku definitief binnen

30 juli 2014, 22:09   Bijgewerkt: 30 juli 2014, 23:41

Romelu Lukaku heeft zijn transfer te pakken. Hij vertrekt bij Chelsea en gaat spelen voor Everton, dat een slordige 35 miljoen euro voor hem betaalt. The Toffees bevestigen de komst van de pas 21-jarige spits woensdagavond laat op de clubsite. De Rode Duivel ondertekent in Liverpool een contract voor vijf seizoenen en gaat spelen met rugnummer tien. 

Lukaku stond ook in de belangstelling van Atlético Madrid en VfL Wolfsburg, maar kiest dus voor een overgang naar Goodison Park, waar hij vorig seizoen op huurbasis actief was. De Belg maakte indruk door vijftien keer te scoren in 31 competitiewedstrijden. Chelsea-trainer José Mourinho liet hem desondanks vertrekken uit Londen.

Met Lukaku hoopt Everton zijn aanval op de topclubs in de Premier League extra cachet te geven. Vorig seizoen was de ploeg lange tijd in de race om een Champions League-ticket, maar eindigden zij als vijfde.

Chelsea plukte Lukaku in 2011 weg bij Anderlecht. De Belg speelde in drie seizoenen slechts tien competitiewedstrijden voor The Blues. Als huurling bij West Bromwich Albion maakte hij in het seizoen 2012/2013 indruk met 17 doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen