Celtic met Van Dijk hard onderuit bij Legia Warschau

30 juli 2014, 23:02   Bijgewerkt: 30 juli 2014, 23:44

De Champions League is ver weg voor Celtic. De landskampioen van Schotland verloor woensdag de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Legia Warschau met ruime cijfers. In Polen werd het 4-1. Legia miste bovendien twee strafschoppen.

Celtic kwam na zeven minuten nog wel op voorsprong via Callum McGregor, maar nog voor rust waren de rollen omgedraaid na twee doelpunten van Miroslav Radovic. Op slag van rust moest Celtic met tien man verder toen Efe Ambrose een doorgebroken speler neerhaalde. Scheidsrechter Pol van Boekel stuurde de verdediger met rood van het veld.

In de tweede helft miste Ivica Vrdoljak weliswaar twee keer vanaf elf meter, maar via Michal Zyro en Jakub Kosecki nam Legia Warschau toch een stevig voorschot op een plek in de vierde en laatste voorronde.

Bij Celtic speelde Virgil van Dijk de hele wedstrijd en bleef Derk Boerrigter negentig minuten op de bank. De Schotten moeten volgende week voor eigen publiek minimaal drie keer scoren om een stap dichter bij het hoofdtoernooi van de Champions League te komen.