'Basacikoglu gaat voor vier jaar tekenen bij Feyenoord'

31 juli 2014, 11:27

Een grote verrassing is het niet meer, maar Bilal Basacikoglu is de eerste grote zomerse aankoop van Feyenoord. De Rotterdammers hebben de negentienjarige vleugelaanvaller voor ongeveer 3,5 miljoen euro overgenomen van sc Heerenveen. De Telegraaf meldt dat het talent woensdag al met succes door de medische keuring kwam, waardoor alleen nog een handtekening nodig is om de transfer af te ronden.

"Dit is echt heel mooi, het is snel met me gegaan. Al moet ik eerst nog tekenen'', sprak een dolblije Basacikoglu over zijn overstap naar Feyenoord. Hij is na Warner Hahn en Khalid Boulahrouz de derde toevoeging voor de Rotterdamse selectie, die deze zomer flink uitgedund werd. Bruno Martins Indi (FC Porto), Graziano Pellè (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United) en Stefan de Vrij (Lazio) vertrokken tezamen voor een slordige 33 miljoen euro uit Rotterdam-Zuid.

Basacikoglu is de beoogde rechtsbuiten in de formatie van coach Fred Rutten, die Jean-Paul Boëtius op links zal blijven posteren. De kersverse trainer van Feyenoord zag de aanwinst de afgelopen drie maanden met regelmaat in het shirt van Heerenveen spelen en is in deze periode zeer gecharmeerd van hem geworden. De jongeling maakte eind november pas zijn debuut in de Eredivisie, maar speelde zich binnen kort tijdsbestek in de Friese basisopstelling. Hij kwam tot 24 optredens voor Heerenveen, waarin hij zes keer trefzeker was.

Het jeugdproduct van Ajax zag zijn nieuwe werkgever woensdagavond in De Kuip met 1-2 van Besiktas verliezen, in het kader van de derde voorronde van de Champions League. Volgende week woensdag staat de return in Turkije op het programma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen