Roda JC heeft ingenieuze stadionconstructie in gedachten

31 juli 2014, 09:03

Roda JC degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie, maar heeft wel ambitieuze plannen met haar thuishaven. Er ligt een plan om het Parkstad Limburg Stadion te overkappen voor een bedrag van vijftien miljoen euro. Dat moet ten goede komen voor de exploitatie van het stadion. Dat meldt Dagblad de Limburger.

Met een overkapping is het mogelijk om ook niet-voetbalgerelateerde evenementen als concerten en beurzen te organiseren in het stadion. De wijze waarop de Amsterdam Arena gebruikt wordt is een goed voorbeeld voor Kerkrade. Ajax is verantwoordelijk voor 30 procent van de inkomsten, terwijl andere activiteiten de overige 70 procent genereren.

Roda JC heeft vier varianten laten uitwerken, waarvan er bij drie sprake is van een dak die niet open kan. Bij de andere constructie, de zogeheten tafelconstructie, kan het kunstgras via een liftconstructie omhoog getild worden, om als dak te functioneren. Een dergelijke constructie is nog nooit eerder uitgevoerd en geniet de voorkeur in Kerkrade. De constructie kost twaalf miljoen euro, de stadionaanpassingen zorgen voor een totaalbedrag van vijftien miljoen euro.

Raph Stijns, de directeur van het Parkstad Limburg Stadion, stelt dat de gemeente op zoek is naar financiële middelen. "Technisch gezien is de tafelconstructie mogelijk., maar ik zie het nog niet zo een-twee-drie gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen