De Vrij bekeek liefst tien duels en had zegen Van Gaal

31 juli 2014, 12:48

Stefan de Vrij wordt vandaag (donderdag) officieel gepresenteerd bij Lazio. De 22-jarige verdediger kreeg een warm onthaal op de luchthaven van Rome en tekende een vierjarige verbintenis in de Italiaanse hoofdstad. De Oranje-international heeft veel research gedaan en kreeg een steeds beter gevoel bij zijn nieuwe werkgever.

"Toen mijn management vertelde dat Lazio Roma serieuze interesse had, wilde ik graag naar hun plannen luisteren, ook om te voelen of dit een goede stap zou zijn. Dat gesprek met Igli Tare, de technisch directeur, was heel goed. Lazio Roma heeft duidelijke plannen en die mensen schetsten ook meteen mijn rol daarin. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in het elftal", aldus De Vrij in het Algemeen Dagblad. Hij ging vervolgens goed zitten voor een aantal wedstrijden van de Romeinen: "Ik heb meer dan tien wedstrijden teruggekeken. En ik werd steeds enthousiaster."

"Allereerst werd het me heel duidelijk dat Lazio mij echt heel graag wilde hebben", stelt De Vrij, die in Rome in de voetsporen van Aron Winter en Jaap Stam treedt. "Maar ik zag ook dat er een voetballende ploeg stond, die de komende jaren vooruit wil. Ik kreeg het gevoel dat ik daar goed tussen zou passen. Ik ben tactisch sterk, maar verdedigend kan ik nog flink vooruitgang boeken. In Italië kun je een betere verdediger worden, dat weet iedereen. Het belangrijkste was dat ik voelde dat het moment was aangebroken om de volgende stap in mijn carrière te zetten. En Lazio was gewoon vanaf het eerste contact duidelijk."

De Vrij won informatie in bij een aantal Serie A-deskundigen. "Uiteraard, want dit is een cruciale beslissing in mijn loopbaan. Kevin Strootman en Nigel de Jong (AS Roma en AC Milan, red.) konden een goed beeld schetsen van de Serie A. Maar ook Graziano Pellè was heel positief. En de bondscoach (Louis van Gaal, red.) vond het ook een goede stap. Die meningen heb ik uiteraard allemaal mee laten wegen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen