Politie zet foto's van verstoorders bekerfinale online

31 juli 2014, 11:07

Zoals aangekondigd heeft de politie foto's online gezet van de raddraaiers tijdens de bekerfinale van het afgelopen seizoen tussen PEC Zwolle en Ajax (5-1). Het gaat om foto's van vijf mannen, die verdacht worden van betrokkenheid bij de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd in De Kuip.

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax was amper begonnen, toen vanuit het vak met Ajax-supporters vuurwerk op het veld gegooid werd. Nadat het een paar minuten later nogmaals gebeurde, werd de finale geruime tijd stilgelegd door arbiter Bas Nijhuis. Naast het gooien van vuurwerk werden er diverse vernielingen aangericht in het Rotterdamse stadion. Het Openbaar Ministerie stelt dat de foto's uit al het beschikbare beeldmateriaal komen. Hieruit blijkt dat het vijftal strafbare feiten heeft gepleegd.

Er werden reeds 22 supporters opgepakt vanwege de ongeregeldheden. In totaal zijn er 40 verdachten, waarvan er 35 geïdentificeerd zijn door de politie. De gepubliceerde foto's moeten dit proces bevorderen. De politie waarschuwde op voorhand dat deze online zouden komen, maar niemand meldde zich in de tussentijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen