Feyenoord heet Basacikoglu en Wilkshire officieel welkom

31 juli 2014, 11:13   Bijgewerkt: 31 juli 2014, 11:28

Feyenoord heeft donderdag, een dag na de teleurstellende 1-2 nederlaag tegen Besiktas in de Champions League-voorronde, bevestigd dat het een dubbelslag heeft geslagen op de transfermarkt. De Rotterdammers maken via de officiële kanalen bekend dat zowel Bilal Basacikoglu als Luke Wilkshire komend seizoen Feyenoorder is.

De negentienjarige Basaçikoglu is weggeplukt bij sc Heerenveen, waar hij het afgelopen seizoen een doorbraak wist te forceren. De vleugelaanvaller heeft een vierjarig contract gesigneerd, met de optie voor een extra seizoen. De 32-jarige vleugelverdediger Wilkshire wordt op transfervrije basis overgenomen van Dinamo Moskou. De Australiër heeft zich voor één seizoen verbonden aan de Rotterdammers, met een optie voor nog een seizoen.

Feyenoord kreeg de nodige kritiek op het feit dat het te laat anticipeerde op het vertrek van sterkhouders Bruno Martins Indi (FC Porto), Graziano Pellè (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United) en Stefan de Vrij (Lazio), maar heeft nu dus twee vliegen in één klap geslagen. "Ons beleid is erop gericht om spelers uit onze eigen jeugdopleiding aan te vullen met grote talenten van buitenaf. Wij zijn wat dat betreft heel blij met de komst van Bilal Basaçikoglu, die een meerjarig contract tekent en de kans krijgt om zich bij ons verder te ontwikkelen", stelt technisch directeur Martin van Geel.

"We zijn daarnaast van mening dat talent zich alleen kan ontwikkelen aan de hand van ervaren spelers, terwijl we ook de balans in het elftal zorgvuldig bewaken en een aantal van onze talenten niet overhaast willen brengen", vervolgt de technische man van Feyenoord. "In dat opzicht is Luke Wilkshire een zeer welkome versterking. We zijn heel blij dat we hem transfervrij aan ons hebben kunnen binden en we naast geroutineerde spelers als Joris Mathijsen, Khalid Boulahrouz en Ruben Schaken extra ervaring hebben kunnen toevoegen aan deze selectie, waarvan de gemiddelde leeftijd desondanks nog altijd geen 24 jaar is."

Basaçikoglu krijgt nummer 14 toegewezen en zal vermoedelijk de positie van rechtsbuiten invullen bij Feyenoord. Het aanvalstalent maakte afgelopen seizoen furore in Friesland, waar hij pas in november zijn debuut beleefde. Hij kwam tot 25 competitieduels bij Heerenveen, waarin hij het net zes keer wist te vinden. Wilkshire zal met nummer 2 op zijn rug gaan spelen. De Australiër speelde tussen 2006 en 2008 bij FC Twente, alvorens de 80-voudig international zes seizoenen onder contract stond bij Dinamo Moskou. De verdediger maakte wel deel uit van de WK-voorselectie van de Socceroos, maar mocht uiteindelijk niet mee naar Brazilië.

Beide aanwinsten zijn vanwege UEFA-reglementen nog niet inzetbaar in de return tegen Besiktas, die komende woensdag op hjet menu staat. Feyenoord heeft een zeer matige uitgangspositie, aangezien de eerste wedstrijd in De Kuip met 1-2 verloren ging tegen de Turken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen