KNVB reageert op PEC Zwolle: "Ontstane beeld is jammer"

31 juli 2014, 12:11

PEC Zwolle sprak woensdag haar woede uit over de volgens haar dubieuze handelswijze van de KNVB inzake de kaartverkoop voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, die komende zondag gespeeld wordt. De bekerwinnaar was niet te spreken over het feit dat mensen via een supermarktactie gratis naar de wedstrijd konden, terwijl eigen fans 42,50 euro moeten betalen voor een verplichte auto- of buscombiregeling. De voetbalbond heeft de gang van zaken toegelicht.

"De KNVB stelt voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal een gelimiteerd aantal kaarten ter beschikking voor de partners van de voetbalbond. Deze afspraken worden ook bij veel clubs in de competitiewedstrijden gemaakt. Dit betekent dat een relatief klein gedeelte van het aantal beschikbare kaarten op een actiematige wijze worden verstrekt. Het gaat hierbij niet om gratis kaarten, maar kaarten die door een andere partij worden betaald. Beide clubs waren voorafgaand dan ook op de hoogte gesteld van deze publieksacties. Dit was ook het geval bij voorgaande KNVB bekerfinales en wedstrijden om de Johan Cruijff Schaal", luidt een deel van het statement van de voetbalbond.

PEC Zwolle liet de KNVB per brief weten dat het niet gediend was van deze acties en de voetbalbond heeft hier inmiddels, ook met een brief, op gereageerd. "De voetbalbond vindt het jammer dat er nu een beeld ontstaan is dat PEC Zwolle-fans onder beperkende voorwaarden en hoge prijzen de wedstrijd kunnen bezoeken. De KNVB gaat ervan uit dat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook dit jaar weer een voetbalfeest wordt, in een vol stadion met supporters van beide finalisten", aldus de KNVB, die verder benadrukt dat het zich hard gemaakt heeft voor versoepeling van de vervoersmaatregelen en korting op het wedstrijdticket.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen