"Als Cocu deze ploeg niet verslaat, dan redt hij het niet hoor"

31 juli 2014, 12:43

PSV neemt het vanavond (19.00 uur) op tegen St. Pölten, in de derde voorronde van de Europa League. Eric Orie, voormalig speler van de club uit Oostenrijk, verwacht geen moeilijkheden voor de Eindhovense club. "Kom op, het verschil is zó gigantisch groot."

Het is ongeveer twintig jaar geleden dat Orie, in het verleden ook speler van onder meer Elinkwijk, VVV-Venlo en Austria Wien, de clubkleuren van St. Pölten op huurbasis verdedigde. "Er was destijds een mix van jonge en heel ervaren spelers, vedettes. Zo heeft bijvoorbeeld Mario Kempes er nog gespeeld. Maar die manier van besturen werkte op den duur niet meer. Sankt Pölten is daardoor wel twee of drie keer over de kop gegaan, mede door die grotere aankopen. Nu krabbelen ze weer een beetje terug omhoog. Ze hebben een nieuw stadion neer laten zetten en er staat inmiddels ook weer een aardig elftal voor een ploeg uit de tweede Bundesliga", zo omschrijft Orie tegen Voetbal International de ontwikkeling van de club in een notendop.

Orie kent Herbert Gager, de coach van de Oostenrijkse tweedeklasser: "Ik ken hem goed en hij is een zeer aanvallende coach. Gager zal er niet voor kiezen om zich in te graven. Maar normaal gesproken heeft deze ploeg natuurlijk geen kans tegen PSV", stelt de Nederlandse oud-speler, die nu trainer is. "Als Cocu deze ploeg niet weet te verslaan, zal hij het niet redden hoor in dit vak", zegt Orie over de coach van PSV. "Als PSV deze wedstrijd serieus neemt, moet het geen probleem zijn. Zeker in de verdediging van Sankt Pölten is er wel wat te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen