Vitesse-verkoop niet aan de orde: "Trots op relatie met Chelsea"

1 augustus 2014, 09:57

Eerder deze week werd naar buiten gebracht dat Vitesse-eigenaar Alexander Chigirinsky de club voor een bedrag van 30 miljoen euro in de etalage gezet heeft en dat hij met twee geïnteresseerde partijen aan het onderhandelen zou zijn over een overname. Ondertussen is de rol van Chelsea bij de overname van Chelsea in 2010 een discussiepunt, naar aanleiding van publicaties in Voetbal International.

De KNVB houdt de situatie rond de eigendomsstructuur van Vitesse nauwlettend in de gaten, maar Vitesse maakt zich geen zorgen over het onderzoek van de voetbalbond. "Wij hebben niets te vrezen", zegt Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, tegen de NOS. "We zijn niet bang voor een onderzoek. We houden niets achter. Alles ligt op tafel. Ik ben de baas bij Vitesse, met een goed managementteam. We hebben een eigenaar en een raad van commissarissen", verzekert De Wit.

Chigirinsky houdt er een goede verstandhouding op na met Roman Abramovich, de eigenaar van Vitesse. "Onze eigenaren zijn vrienden van elkaar, dat is ook geen geheim, maar het beperkt zich echt tot het uitwisselen van spelers. De rest is in onze handen", legt De Wit uit. De directeur ontkent de beweringen , maar stelt dat "sommige punten wel genuanceerd moeten worden". Dat zal de Arnhemse club binnenkort doen, in een gesprek met de KNVB.

De Wit veegt de geruchten over een eventuele overname van tafel. Hij spreekt de berichtgeving in De Gelderlander tegen: "Een verkoop is niet aan de orde. Wij zijn trots op de relatie met Chelsea."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen