FC Twente wacht mooie test: "Zowel fysiek als voetballend"

1 augustus 2014, 10:09

FC Twente sluit haar oefencampagne zaterdag af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Coach Alfred Schreuder is tot dusver tevreden over de voorbereiding van de Tukkers en ziet het treffen met de Bundesliga-club als een mooie test.

"We hebben goed kunnen trainen en ons in rust kunnen voorbereiden. Op zich zijn we tevreden over ons vertoonde spel en de resultaten", zegt Schreuder op het digitale thuis van Twente over de voorbereiding. De keuzeheer kreeg te maken met één teleurstelling: "Met de blessure van Felipe Gutiérrez hebben we natuurlijk een domper gekend. We zijn nu volop aan het kijken hoe we die positie in gaan vullen. We hebben goede spelers in de selectie die ook op die positie uit de voeten kunnen."

Twente zegevierde met 2-0 over Sporting Lissabon, de nummer twee van Portugal. "Zo'n oefenzege tegen Sporting zorgt natuurlijk voor vertrouwen", stelt Schreuder, die hoopt dat de Tukkers het kunstje tegen Gladbach kunnen herhalen. "Borussia Mönchengladbach speelt in de top van de Bundesliga en komt net als wij komend seizoen uit in Europa. Afgelopen week heeft Borussia met 2-2 gelijkgespeeld tegen Bayern München. Dat zegt genoeg over het hoge niveau van de ploeg. Het is absoluut een mooie test voor ons, zowel fysiek als voetballend. Volgende week begint de competitie, daar moeten we klaar voor zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen