Lazio bevestigt: Braafheid volgt De Vrij naar Rome

1 augustus 2014, 11:37

Stefan de Vrij is niet de enige Nederlander die komend seizoen in het shirt van SS Lazio te bewonderen is. De verdediger krijgt gezelschap van Edson Braafheid, die een verbintenis voor één seizoen tekent bij de Romeinse club, die de komst van de 31-jarige verdediger vrijdag officieel bevestigd heeft.

Terwijl De Vrij deze week een vierjarig contract ondertekende in de Italiaanse hoofdstad, was Braafheid al drie weken op proef bij de Biancocelesti. De linksachter annex centrale verdediger maakte ook zijn opwachtingen in enkele oefenduels van Lazio. In zijn stageperiode bij de Italiaanse club kon de Nederlander genoeg indruk maken om in aanmerking te komen voor een dienstverband.

Braafheid is afkomstig van Hoffenheim, waar hij de afgelopen drie seizoen onder contract stond. De Duitse club verhuurde de verdediger twee seizoenen geleden aan FC Twente en sindsdien kwam onze landgenoot niet meer in actie voor Hoffenheim. De routinier startte zijn voetballoopbaan bij FC Utrecht. In 2007 transfereerde hij naar Twente, waar hij een overstap naar Bayern München wist af te dwingen. Dat liep niet uit tot een succes, waardoor hij opteerde voor een huurperiode bij Celtic.

De aanwinst van Lazio is tienvoudig international van Oranje. In de verloren WK-finale van 2010 kwam de verdediger als invaller binnen de lijnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen