Hiddink wil gesprek tussen Van Persie en Van Hooijdonk

1 augustus 2014, 12:04

Pierre van Hooijdonk treedt als assistent-trainer van Jong Oranje in dienst bij de KNVB en dat is een pikante aanstelling, want de voormalig spits is niet bepaald de beste vriend van Oranje-aanvoerder Robin van Persie. Na de gewonnen wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen Brazilië op het WK uitte Van Persie bij de NOS forse kritiek op Van Hooijdonk, die volgens hem 'beter kon gaan golfen'.

Van Persie zei dat naar aanleiding van kritiek die Van Hooijdonk in columns en tv-optredens geuit had op de aanvaller. "Ik kan tegen kritiek, maar hij zaait onrust zonder argumenten. Hij moet lekker gaan golfen", zei de pissige Van Persie. Het lijkt dus niet echt handig van de KNVB dat Van Hooijdonk juist nu een functie gekregen heeft, maar bondscoach Guus Hiddink ziet dat anders. "Pierre is een type die belangrijk kan zijn voor talenten. Dat er oud zeer ligt, kan ik niet ontkennen. Dat is bij de NOS duidelijk naar voren gekomen", zei hij.

"Daar moeten we niet omheen lopen, als het nodig is moeten we als grote kerels bij elkaar gaan zitten", vervolgt hij. "We kunnen dan het verleden gebruiken om goed naar de toekomst te kijken. De rol van Pierre heeft niet direct betrekking op Oranje, maar als er sluimerende zaken zijn pak ik ze het liefst direct bij de kop."

Van Persie en Van Hooijdonk waren in het verleden teamgenoten van elkaar bij Feyenoord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen