Oranje volgt Duitsers: "Ook graag vier sterren op de borst"

1 augustus 2014, 13:26

Na twee jaar onder Louis van Gaal, is Danny Blind de komende twee jaar assistent van bondscoach Guus Hiddink. Daarna, in 2016, krijgt de voormalig verdediger promotie en wordt hij zelf verantwoordelijk voor de nationale ploeg. Een opvallende constructie, die enigszins afgekeken is van de Duitsers.

Van 2004 tot 2006 was Joachim Löw assistent-bondscoach van Duitsland onder Jürgen Klinsmann, daarna schoof hij door. Met succes, want met Löw op de bank werden de Duitsers dit jaar wereldkampioen.

"Na 2000 heeft Duitsland duidelijk een andere weg ingeslagen", zei KNVB-directeur Bert van Oostveen vrijdag in Zeist bij de presentatie van Hiddink en zijn nieuwe technische staf. "En je moet altijd leren van landen of clubs waarvan je ziet dat het beleid succesvol is. Dat moet je dan vertalen naar je eigen kernwaarden."

"De constructie zoals wij hem nu hebben, heeft bij andere landen zijn vruchten afgeworpen. Bijvoorbeeld dus bij onze oosterburen", zei hij. De vraag of hij met enige jaloezie kijkt naar de prestaties van Duitsland, werd door de KNVB-directeur met een knipoog beantwoord. "Ik zou ook graag met vier sterren op de borst lopen."

Naast Danny Blind is ook 70-voudig international Ruud van Nistelrooy de komende twee jaar assistent-bondscoach bij Oranje. "Hij past, als voormalig topvoetballer, in het rijtje Frank de Boer-Phillip Cocu-Patrick Kluivert", verwijst Van Oostveen naar de afgelopen assistent-bondscoaches van de nationale ploeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen