Hiddink: "EL belangrijk voor Nederlandse talenten"

1 augustus 2014, 13:08

De nieuwe bondscoach Guus Hiddink vindt het jammer dat Nederlandse clubs er steeds minder vaak in slagen om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken. En als teams dat wel doen, wordt het toernooi vaak niet belangrijk gevonden en zijn de prestaties matig. Hiddink hoopt dat daar verandering in komt.

Hiddink zat woensdag op de tribune bij Feyenoord-Besiktas en bezocht een dag later het Europa League-duel tussen PSV en St. Pölten. Heel vrolijk van beide duels werd hij niet. "Hopelijk vindt er volgende week in Istanbul een wondertje plaats. Want het is belangrijk dat vooral jonge spelers een veelheid aan zwaardere wedstrijden in de benen krijgen. Ook de Europa League is daarin belangrijk. Ik hoorde in mijn tijd in het buitenland wel eens dat men de Europa League in Nederland niet zo serieus nam. Daar ben ik het niet mee eens. Het toernooi is heel belangrijk, al win je hem misschien niet. Maar als speler kan je op die manier gewend raken aan de belasting van het spelen van meerdere wedstrijden te rweek. Dat is goed voor je ontwikkeling", vindt de bondscoach.

Wedstrijden op hoog niveau maken van talenten, echte voetballers. "Talent zijn is mooi, maar op een bepaald moment moet je die schil van je afwerpen en een voetballer worden. Robben is daar het beste voorbeeld van. Hij gooide op een bepaald moment zijn cocon van talent van zich af en werd een mooie, effectieve speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen