Ook Jans zet vraagtekens bij 'kromme' kaartverkoop

2 augustus 2014, 09:43

Ron Jans complimenteerde de KNVB over de maatregel om een eventuele verlenging in het vervolgt te schrappen bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar de Zwolse keuzeheer is allesbehalve te spreken van de handelswijze van de voetbalbond, met betrekking tot de kaartverkoop voor de wedstrijd van zondag in de Amsterdam ArenA.

PEC Zwolle liet middels een brief aan de KNVB weten dat het niet te spreken was over het feit dat fans van de bekerwinnaar van een auto- of buscombiregeling moeten gebruikmaken bij de reguliere (dure) aanschaf van een JC Schaal-ticket, terwijl andere mensen twee kaarten gratis konden krijgen bij een supermarktactie - bij twintig euro aan boodschappen - en zich dan ook nog eens met vrij vervoer naar Amsterdam kunnen begeven.

De voetbalbond reageerde op de Zwolse club, door te zeggen dat het de ontstane situatie 'jammer' vindt. Jans werd vanuit de club verzocht om niks over de constellatie te zeggen, maar had toch de behoefte om dat te doen. "Ik wil daar zéker iets over zeggen. Ik zet sowieso mijn grote vraagtekens bij een combiregeling voor onze supporters, want volgens mij hebben ze geen slechte reputatie. Als je dan bij een supermarkt ook nog eens zonder dergelijke beperkingen een kaartje meekrijgt, dan heb ik het gevoel dat er ergens iets krom is", bromde Jans volgens De Telegraaf.

Er werden slechts 600 toegangsbewijzen verkocht via de officiële wegen. Naar verwachting maken 1.400 fans gebruik van de supermarktactie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen