"Het slaat nergens op. Je hebt toch een schaduwlijstje?"

2 augustus 2014, 10:45

Willem van Hanegem schroomt zich nooit om zijn mening over het beleid van Feyenoord te verkondigen. Het clubicoon van de Rotterdamse club zag met lede ogen aan dat Feyenoord schrijnend tekort kwam tegen Besiktas (1-2 verlies), in de derde voorronde van de Champions League, en concludeert dat het optreden van Feyenoord op de transfermarkt niet slagvaardig was.

"Drie internationals én de beste spits van de competitie zijn weg, dan is het logisch dat het voetbal tegen Besiktas soms pijn aan de ogen deed. Maar dat vertrek, vooral van Graziano Pellè, zag je al maanden aankomen. Dan kun je wel zeggen dat je je niet laat opjagen, maar dat vind ik nergens op slaan. Je hebt toch een schaduwlijstje?", vraagt Van Hanegem zich tegenover AD Sportwereld af.

"Lukt Bas Dost niet, dan ga je naar de volgende kijken", legt De Kromme uit. "Al een lange periode weet je dat de meeste urgentie uitgaat naar het vinden van een acceptabele spits, want Mitchell te Vrede speelde bij clubs als Excelsior en bij AZ niet eens altijd", bromt Van Hanegem, die de kritiek van fans en spelers ook aanhoorde: "Spelers vermoeden dat er onvoldoende wordt gedaan om het elftal te versterken. Zij willen op het hoogste niveau spelen."

Van Hanegem spreekt duidelijke taal: "Feyenoord moet beter worden en niet steeds minder. Vorig seizoen had de club met die selectie al kampioen moeten worden. Het zou toch geweldig zijn om nu eindelijk weer eens een keer het kampioenschap te winnen? Wanneer het Ajax straks voor de vijfde keer achter elkaar lukt, vind ik dat toch wel treurig", sombert het Feyenoord-icoon.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen