FC Groningen geeft Aston Villa pak rammel

2 augustus 2014, 19:05

Ondanks de Europese teleurstelling tegen het Schotse Aberdeen kan FC Groningen toch met een prettig gevoel de Eredivisie in. De noorderlingen boekten zaterdag in de eigen Euroborg in een oefenwedstrijd een 4-1 overwinning op Premier League-club Aston Villa.

Bij rust stond het al 3-0. Tjaronn Chery was in de eerste zeven minuten twee keer trefzeker. De eerste treffer was een cadeautje, na een dramatische uittrap van de doelman van Aston Villa, de tweede was wonderschoon. Van dik dertig meter schoot Chery de bal met links in de kruising. Jarchinio Antonia tekende voor de 3-0. Charles N'Zogbia deed in de 76ste minuut met een prachtige vrije trap iets terug namens Aston Villa, Dino Islamovic bepaalde in de slotfase de eindstand op 4-1.

Bij Aston Villa deed WK-ganger Ron Vlaar niet mee, al was de Nederlandse verdediger wel in de Euroborg aanwezig. Leandro Bacuna viel na rust in bij de Engelse ploeg. De oefenwedstrijd was een uitvloeisel van zijn transfer van FC Groningen naar Aston Villa, afgelopen zomer. Bij de Groningers zou Filip Kostic spelen, maar hij haakte op het laatste moment af. Officieel vanwege duizeligheid, maar het zou ook kunnen dat zijn club geen enkel risico neemt met het oog op een eventuele transfer van de Serviër.

NAC Breda won met 6-0 van de Madese Boys. Jeffrey Sarpong was met een hattrick de grote man bij de Bredase equipe. Ook Brandon Robinson (2) en Mounir El Allouchi waren trefzeker voor NAC.