Lodeweges: "Defensief goed, maar voorin niet in balans"

Ger
3 augustus 2014, 12:38

SC Heerenveen ging zaterdag onderuit in de generale repetitie voor de start van het seizoen. Tegen het Spaanse Levante werd met 1-0 verloren. Trainer Dwight Lodeweges stelt ondanks de nederlaag vast dat zijn elftal flinke stappen heeft gemaakt.

"Levante is in de Primera Division een goede middenmoter. Ze wisten Atlético Madrid, de Spaans kampioen en finalist van de Champions League te verslaan, maar ik heb een gelijkwaardige wedstrijd gezien", zegt Lodeweges op de website van Heerenveen. "Levante was uit spelhervattingen een aantal malen gevaarlijk, maar voor de rest hebben we amper kansen weggegeven."

"Defensief staat het goed. Levante is een ploeg die inzakt, de passlijnen weghaalt en loert op een foutje om dan toe te slaan. In die val zijn wij niet getrapt. Tegen zo'n tegenstander kan het ook makkelijk vier of vijf tegen nul worden, dat is niet gebeurd. We bleven rustig, lieten de bal goed rondgaan, maar vervolgens moet je wel tot een aanval komen. De bal inspelen, kaatsen en dan de diepte zoeken. Dat ontbrak er aan."

Lodeweges hoopt dat Heerenveen zo snel mogelijk nog twee vleugelspelers haalt. "We moeten toe naar een evenwichtige selectie. Voorin is het niet in balans. Des te eerder er wat bij komt, des te beter. Je ziet het aan Thomas Dalgaard. Hij is hier pas en kent nog niet eens alle jongens bij naam. Het is allemaal nog wennen voor hem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen