Werder Bremen klopt Chelsea; debuut Martins-Indi bij Porto

3 augustus 2014, 19:19   Bijgewerkt: 3 augustus 2014, 22:11

Werder Bremen heeft zondag in een oefenwedstrijd afgerekend met Chelsea. De ploeg uit Bremen won in eigen huis met 3-0 en diende de Londenaren de eerste nederlaag van de voorbereiding toe.

Eljero Elia tekende vanaf de strafschopstip voor het openingsdoelpunt. Ook Ludovic Obraniak (kopbal) en Felix Kroos (penalty) vonden de weg naar het net.

Bij Chelsea kreeg doelman Thibaut Courtois van trainer José Mourinho de voorkeur boven Petr Cech. De Belg mocht beginnen aan de wedstrijd, maar werd halverwege vervangen. Marco van Ginkel speelde de eerste helft bij The Blues, terwijl Nathan Aké na een uur binnen de lijnen kwam. Ook de onlangs teruggekeerde Didier Drogba kreeg in de tweede helft speeltijd.

Chelsea begint het nieuwe seizoen in de Premier League maandag 18 augustus met een wedstrijd tegen het gepromoveerde Burnley. Tot die tijd oefenen de Londenaren nog tegen het Hongaarse Ferencvaros en het Spaanse Real Sociedad.

In Liverpool bleven Everton en FC Porto steken op een gelijkspel. Steven Naismith (Everton) en Jackson Martinez (Porto) tekenden voor de doelpunten. Bij de Portugezen speelde debutant Bruno Martins-Indi de hele wedstrijd.