'Racing Genk wil Duitser Daum als nieuwe coach'

4 augustus 2014, 08:08

Racing Genk heeft Christoph Daum op het oog als nieuwe trainer van het eerste elftal. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft de clubleiding de 60-jarige Duitser dit weekend voor de tweede keer informeel benaderd. Hij zou de enige trainer zijn waarmee Genk tot dusver contact heeft gezocht.

Of Daum interesse heeft in het Belgische avontuur, is onduidelijk. Naar verluidt heeft hij 'een aantal voorwaarden gesteld waaraan voldaan moet worden', voordat hij eventueel een contract ondertekent.

Daum heeft als trainer een fraaie staat van dienst. Hij zat op de bank bij onder meer 1.FC Köln, VfB Stuttgart, Besiktas, Bayer Leverkusen, Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt en Club Brugge. In 2000 was hij de belangrijkste kandidaat om bondscoach van Duitsland te worden, maar die baan ging aan zijn neus voorbij omdat bleek dat hij wel eens cocaïne gebruikte. Om die reden werd niet hij, maar Rudi Völler de nieuwe bondscoach.

Het afgelopen seizoen werkte Daum in Turkije, bij Bursaspor. Hij werd in maart ontslagen. Bij Racing Genk zou de Duitser de opvolger worden van Emilio Ferrera, die al na één competitieduel moest vertrekken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen