Alflen blij met talenten: "Jongens maakten goede indruk"

4 augustus 2014, 08:47

FC Utrecht kan de start van de competitie met vertrouwen tegemoet zien. In de laatste oefenwedstrijd speelde de ploeg uit de Domstad zondag met 1-1 gelijk tegen Konyaspor, een middenmoter uit Turkije. Een prima resultaat, vindt coach Rob Alflen. Hij was goed te spreken over de manier waarop zijn elftal speelde.

"De jongens die speelden, hebben op mij een goede indruk gemaakt. We begonnen heel goed aan de wedstrijd, al zakten we na de drinkpauze een beetje weg. Maar alles bij elkaar genomen, zeg ik: deze 1-1 is een heel goed resultaat", zegt hij op de clubsite. Omdat FC Utrecht een dag eerder al een oefenduel gespeeld had tegen Sparta Nijkerk, kregen tegen Konyaspor veel spelers uit de beloften een kans. "Je merkt dat die jongens weten hoe we spelen en weten wat er van ze verwacht wordt. Dan zie je dat het loont als je dezelfde speelstijl hanteert. Dat werkt twee kanten op: de jongens van de beloftenploeg weten wat er van ze verwacht wordt in het eerste elftal en vice versa. En vandaag zag je: die jongens van de beloftenkern kunnen ook goed meekomen."

"We kregen vandaag wat minder kansen dan bijvoorbeeld een dag eerder tegen Sparta Nijkerk", vervolgt hij. "Maar ik telde toch diverse goede mogelijkheden en dat is knap, zeker als je ziet dat wij met een jong team speelden tegen het sterkste elftal van Konyaspor, dat van onder meer ADO Den Haag en Heracles Almelo won de voorbije weken. Ons jonge ploegie weerde zich kranig tegen een tegenstander van formaat. Heel knap."

De eerste competitiewedstrijd van FC Utrecht is al vrijdag, in het IJsseldelta Stadion tegen PEC Zwolle.

Opstelling FC Utrecht tegen Konyaspor: Jeroen Verhoeven; Sean Klaiber, Jeff Hardeveld, Yannick Cortie (60. Myenty Abena), Christian Dorda; Fernando Quesada, Adam Sarota, Elroy Pappot (20. Erwin de Groot); Hamza Boukhari (60. Sofyan Amrabat), Cedric Badjeck, Rodney Antwi (67. Nassir el Aissati).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen