Dag des oordeels nadert voor Van Gaal: "Dat moet"

4 augustus 2014, 10:19

Het zijn spannende dagen voor de selectiespelers van Manchester United. Na de laatste oefenwedstrijd van vanavond in de Verenigde Staten, in Miami tegen rivaal Liverpool, beslist coach Louis van Gaal welke voetballers voorlopig wel en geen toekomst hebben op Old Trafford.

"Ik maak deze beslissingen als onze trip in de Verenigde Staten erop zit", zegt Van Gaal, pas drie weken bezig bij Manchester United, op de website van zijn club. Hij denkt genoeg te weten om een goede keuze te kunnen maken. "Ik heb iedereen speeltijd kunnen geven en weet een stuk meer dan voorafgaand aan de trip."

Toch erkent Van Gaal dat het lastig is om na drie weken dergelijke knopen door te hakken. "Het is vroeg, maar in voetbal moet je beslissingen nemen. Als de kans op speeltijd niet groot is, moet je een speler de mogelijkheid bieden om op zoek te gaan naar een andere club. Dat moet je ruim voor 31 augustus aangeven, anders is het te laat. Na deze trip bespreek ik alles met mijn spelers, maar niet met jullie (de media, red.)."

Manchester United en Liverpool spelen maandag de finale van de International Champions Cup, een groot oefentoernooi in de VS. In de halve eindstrijd van het evenement won ManU van Real Madrid.

De eerste competitiewedstrijd van Manchester United is zaterdag 16 augustus, tegen Swansea City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen