Magnasco vertrekt: "Heb er nachten niet van geslapen"

4 augustus 2014, 12:00

FC Groningen neemt per direct afscheid van Stefano Magnasco. De vleugelverdediger keert terug naar zijn vaderland Chili, waar hij gaat spelen voor Universidad Católica. Met de overstap is een bedrag van 230.000 dollar gemoeid, omgerekend een slordige 170.000 euro. Ook heeft FC Groningen bedongen dat het bij een eventuele doorverkoop van Magnasco in de toekomst vijftien procent van de transfersom ontvangt.

De 21-jarige Magnasco speelde twee seizoenen voor FC Groningen en kwam 31 keer uit voor het eerste elftal van de club. Hij mocht vertrekken omdat hij geen uitzicht had op een vaste basisplaats, hij had Hans Hateboer in de pikorde voor zich. Toch was het voor Magnasco geen gemakkelijke keus om Groningen te verlaten. "Ik heb er twee nachten lang niet van kunnen slapen. Ik moest allerlei afwegingen maken en een belangrijke beslissing nemen over mijn toekomst. Het is een grote verandering in mijn leven. Maar gezien de omstandigheden is dit voor mij op dit moment toch de beste optie. Maar ik heb zeker mixed emotions", zegt hij op de clubsite.

In Chili wordt Magnasco herenigd met zijn vriendin en familie. "Zij zijn blij, maar het afscheid hier valt me zwaar", zegt de verdediger, die door zijn spel populair was bij de Groningse fans. "De club en de supporters zijn al die tijd geweldig voor me geweest. Ik voelde dat de supporters sympathie hadden voor mijn spel. Ze hebben me ook altijd gesteund en aangemoedigd. Dat was heel speciaal en zal ik niet snel ergens weer vinden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen