Deelstaat Duitsland wil geen politie meer bij voetbalduels

4 augustus 2014, 14:45

Het is bijna niet meer voor te stellen: een voetbalwedstrijd op het hoogste niveau zonder politie in en rond het stadion. Toch wordt het mogelijk werkelijkheid, want de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen wil de inzet van politie fors reduceren en mogelijk zelfs afschaffen. In Nordrhein-Westfalen spelen onder meer Borussia Dortmund, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach, Fortuna Düsseldorf, FSV Mainz en 1.FC Köln.

De plannen van de deelstaat zijn in handen gekomen van Sport Bild en om die reden ziet minister Ralf Jäger van Nordrhein-Westfalen zich genoodzaakt één en ander te verduidelijken. "Om als politie overal aanwezig te kunnen zijn, moeten we de inzet van onze agenten optimaliseren. De inzet van agenten bij risicowedstrijden blijft hetzelfde, het gaat ons vooral om wedstrijden waarbij de laatste jaren geen incidenten zijn geweest."

"Ons doel is om samen tot een vreedzame voetbalbelevenis te komen", zegt de Duitse politicus over de opvallende plannen. "We gaan van start met een pilot, aan de hand daarvan zal blijken of het gelukt is."

Niet alle clubs zijn blij met de plannen van Jäger en Nordrhein-Westfalen. "Dit is zeer onverstandig", bromt manager Christian Heidel van FSV Mainz. "Als we als club nou geen belasting zouden betalen, had ik het begrepen. Maar dit...Waar wil men dan de grens trekken? Ook geen politie bij Formule 1 en concerten?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen