Kuipers ontbreekt nog: "Vakantie aangepast op WK-finale"

5 augustus 2014, 10:00

Björn Kuipers liet de jaarlijkse openbare scheidsrechtersbijeenkomst voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen schieten. De Nederlandse arbiter geniet nog van een vakantie, na zijn optreden op het WK in Brazilië. Dat heeft Dick van Egmond bevestigd in De Telegraaf.

"Op vakantie", zo verklaarde scheidsrechtersbaas Van Egmond de absentie van Kuipers. De Nederlandse toparbiter zal niet in actie komen tijdens de seizoensouverture van de Eredivisie. "We zijn er van uitgegaan dat Björn de finale van het WK zou fluiten en daarop heeft hij zijn vakantie aangepast. Ik denk zeker dat Björn een belangrijke kanshebber was voor de WK-finale, maar hij moest eerder naar huis vanwege de halvefinaleplaats van het Nederlands elftal."

Van Egmond vond dat Kuipers en zijn assistent kunnen terugkijken op een uitstekend optreden in Brazilië. "Ik vond de Europeanen er bovenuit steken met de Portugees Pedro Proença, Howard Webb en de Italiaan Nicola Rizzoli, die Nederland-Spanje floot en de finale. Al vergat hij de Duitse doelman Manuel Neuer rood te geven en Argentinië een strafschop voor diens overtreding op Higuain."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen