Utrecht en Dorda uit elkaar na samenwerking van half jaar

5 augustus 2014, 13:41

Na een halfjarig dienstverband scheiden de wegen van FC Utrecht en Christian Dorda alweer. De linksachter maakt per direct de overstap naar KVC Westerlo, dat haar eerste twee wedstrijden in de Belgische Jupiler Pro League wist te winnen. Utrecht meldt het vertrek van Dorda via de officiële kanalen.

Zodoende is het huwelijk tussen Dorda en de club uit de Domstad geen gelukkige gebleken. De vleugelverdediger speelde slechts zeven duels in de hoofdmacht van Utrecht, dat hem in de winterstop van het afgelopen seizoen overnam van Heracles Almelo. Voor zijn periode in Nederland, kwam Dorda uit voor Greuther Fürth.

"Het perspectief op speeltijd in het eerste elftal was voor Christian niet al te groot dit seizoen", zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff over het vertrek van Dorda. "Op de linksbackpositie hebben we in de personen van Chris Kum en Yannick Cortie immers twee uitstekende opties. Dat besef was er bij zowel Christian als FC Utrecht, waardoor beide partijen heil zagen in een transfer. Die is er, in de vorm van een overstap naar KVC Westerlo, ook gekomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen