Scheidsrechter Webb vindt het genoeg geweest en stopt

6 augustus 2014, 14:15   Bijgewerkt: 6 augustus 2014, 14:23

Howard Webb zal niet meer als scheidsrechter te bewonderen zijn op de internationale voetbalvelden. De Engelse arbiter, na 25 jaar scheidsrechter te zijn geweest, besloten om zijn fluit op te bergen. Hij gaat aan de slag als technisch directeur van PGMOL, de organisatie voor professionele scheidsrechters. Dat meldt de Premier League woensdag.

Webb gaat zich ontfermen over de technische sturing van scheidsrechters van de PGMOL. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de trainings- en coachingssystemen en zal zich bezighouden met de ontwikkeling van arbiters. Tenslotte zal de Engelse arbiter, inmiddels dus oud-arbiter, een publieke rol vervullen. "Ik kijk er naar uit om dit nieuwe hoofdstuk open te slaan, na 25 geweldige jaren als scheidsrechter", sprak Webb.

De Engelsman startte zijn scheidsrechterscarrière in 1989. Hij groeide snel als arbiter en behoorde sinds 2003 tot de zogeheten 'Select Group'. Hij was de leidsman bij meer dan 500 officiële wedstrijden in Engeland en maakte bij alle binnenlandse finales deel uit van de arbitrage. Webb maakte zijn opwachting in acht internationale toernooien, waaronder twee WK's en twee EK's.

In 2010 floot hij de Champions League-finale en de WK-finale in één seizoen. In de laatstgenoemde wedstrijd greep het Nederlands elftal naast de WK-titel. In Zuid-Afrika was Spanje in de verlenging te sterk voor Oranje, met Webb als arbiter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen