NAC gaat seizoen in zonder spits: "Iedereen kent de situatie"

6 augustus 2014, 16:44

De selectie van NAC Breda voor het nieuwe seizoen zit volgens technisch directeur Graeme Rutjes heel aardig in elkaar. Over het middenveld en de defensie maakt de beleidsmaker zich weinig zorgen, het enige probleem ligt voorin. Een pure spits ontbreekt, al denkt Rutjes dat dit op een andere manier op te vangen is.

In de transferperiode haalde NAC Breda een compleet nieuw middenveld. "Met Matic, De Kamps en Falkenburg mag je er vanuit gaan dat we meer voetballend vermogen hebben", zegt Rutjes op de website van zijn club over de vernieuwde linie. "Ook verdedigend zit het goed in elkaar, er worden weinig kansen weggegeven en we raken niet snel in paniek." Blijft over: de voorhoede. "Iedereen kent de situatie rond de spitspositie van NAC", zegt hij. "Het ziet er naar uit dat we zonder een echte spits aan het seizoen beginnen. De technische staf heeft echter op basis van de progressie tijdens de oefencampagne het vertrouwen dat we ook zo de klus kunnen klaren."

Voor de spitspositie hoopt NAC Breda nog op de komst van Chelsea-huurling Stipe Perica. "Een snelle komst van Stipe zou mooi meegenomen zijn, maar NAC is hierin afhankelijk van de handelswijze van Chelsea. Mocht blijken dat Stipe uiteindelijk niet haalbaar is, dan hebben we een aantal scenario's achter de hand."

NAC Breda opent het seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen promovendus Excelsior. Een vuurdoop voor het nieuwe team van coach Nebojsa Gudelj, vindt Rutjes. "Ja, zo kun je het zien. Ik heb er vertrouwen in dat de selectie er aanstaande zaterdag staat. De selectie is weliswaar smal, maar de sfeer in het team is positief. We hebben de afgelopen maanden de selectie en de speelwijze geanalyseerd en gekeken waar we ons voor de toekomst dienden te versterken. De nadruk lag hierbij vooral op voetballend vermogen op het middenveld, waarbij we meer strijd en passie wilden laten zien. Dit werd ook aangegeven vanuit de spelersgroep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen