Luckassen hoopt op doorbraak bij AZ: "Ben een strijder"

6 augustus 2014, 17:23

Derrick Luckassen krijgt onder de nieuwe coach Marco van Basten zijn kans bij AZ. De 19-jarige verdediger uit de eigen jeugdopleiding heeft een vaste plek gekregen in de A-selectie van de Alkmaarse club.

"Ik ben er heel blij mee", zegt Luckassen op AZ.nl over zijn promotie naar het eerste. Wat er voor hem mogelijk is in zijn eerste seizoen bij de A-selectie, weet de jeugdinternational niet. "Ik verwacht niet zoveel dit seizoen; wil alles eruit halen en mezelf bewijzen. Tuurlijk, ik wil mijn debuut gaan maken. Daarvoor ben ik voetballer van AZ. Ik wil spelen. Het liefst in het hoogste elftal. Elke jeugdspeler van AZ heeft die droom. Ik wacht op mijn kans."

"Ik ben een strijder en wil laten zien wie ik ben", zegt de voormalig aanvoerder van AZ onder 19, het afgelopen jaar veelvuldig actief voor het Nederlands elftal onder negentien. "Ik wil me graag tonen aan de supporters. Hoe ik mezelf zou omschrijven? Ik ben verdedigend sterk en probeer opbouwend mijn taken goed uit te voeren." De centrale verdediger is de tweede Luckassen die in korte tijd doorkomt uit de jeugd van AZ. "Mijn broer Kevin is een spits. Hij haalde eerder het eerste van AZ. In onze familie is het goed verdeeld: spitsen en verdedigers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen