Cocu: "Dat we teleurgesteld over 1-0 waren is duidelijk"

6 augustus 2014, 20:11

Een Oostenrijkse tweedeklasser, St. Pölten, is de eerste horde van PSV op weg naar het hoofdtoernooi van de Europa League. Dat zou geen enkel probleem mogen zijn voor de Eindhovense club, maar in eigen stadion kwam PSV vorige week niet verder dan 1-0. Door dat resultaat kan de return in Oostenrijk nog lastig worden, maar coach Phillip Cocu is ervan overtuigd dat zijn ploeg een goede wedstrijd kan spelen.

"Dat we teleurgesteld over de 1-0 waren is duidelijk", zegt Cocu op PSV.nl, als voorbeschouwing op de return van donderdag. "In de thuiswedstrijd waren we niet in staat om het verschil groter dan één doelpunt te maken. Zeker in de eerste helft was het slordig in bepaalde fases. Tegen een defensieve tegenstander moet je een hoog baltempo hanteren. Ik denk wel dat we in staat zijn om de ruimtes die er zijn morgen beter te benutten."

Cocu onderstreept het belang van de EL-wedstrijd voor zijn ploeg. "Wij komen hier met één doel, wij willen ons plaatsen. We hebben respect voor de tegenstander, maar vertrouwen in onze eigen kwaliteiten."

Een pluspunt voor Cocu en PSV is dat WK-gangers Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Santiago Arias weer bij de selectie zitten. De drie trainen pas een kleine week mee, maar kunnen meedoen. Of ze in de basis starten, wil Cocu niet zeggen. "We hebben de internationals weer bij de ploeg, dus de samenstelling is anders. Hoe we gaan starten daar laat ik nooit iets over los voor de wedstrijd. Dat zullen de spelers morgen horen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen